Telefoon:

Kleuren op de kaart: Groene Loper

Het digitaal in kaart brengen van focusgebieden aan de Groene Loper.

Met behulp van de mapping software 'MapMe' heeft de leergemeenschap gezonde en ongezonde plekken gemarkeerd in de stad. Dit had drie doelen:

  1. Als belangrijke informatie om binnenkort samen de gebieden te bepalen om de leervragen specifieker en relevanter te kunnen beantwoorden;
  2. Als belangrijke informatie om binnenkort samen de gebieden te bepalen om te gaan monitoren;
  3. Directer voor het RuimteGIDS product: om inzicht te verkrijgen in de typen plekken die verschillende mensen belangrijk vinden.

Uitvoering

Aan deze activiteit hebben verschillende stakeholders deelgenomen. Zo hebben vertegenwoordigers van bewoners, GGD Zuid-Limburg, Gemeente Maastricht en een betrokken bouwbedrijf plekken gemarkeerd.

MO Screenshot 2020 12 11 at 11.25.48   MO Screenshot 2020 12 11 at 11.24.10

Voorbeelden van gemarkeerde plaatsen. Bij de eerste locatie (links) is aangegeven dat deze uitnodigt tot bewegen. De tweede locatie (rechts) is gemarkeerd als mogelijk onveilig.

Uitkomsten

Verschillende thema's die gelinkt zijn aan gezondheid werden vaker benoemd. Locaties werden voornamelijk beschreven als:

  1. Mooi, aangenaam (dit bijvoorbeeld door groen, ruimte);
  2. Onveilig;
  3. Uitnodigend voor sport en bewegen;
  4. Luchtvervuillig en lawaai;
  5. Uitnodigend voor ontspannen, ontmoeten en spelen.

De gemarkeerde locaties zijn meegenomen in het organiseren van de buurtwandeling en het bepalen van de route hiervan. Zie hieronder ook een kaart van de gemarkeerde locaties.

VRAGEN?

Bel ons tijdens kantooruren op:
+31(0)43-3882436
Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:
info@ruimtegids.eu

PARTNERS

logos juli2021 2

Search