Telefoon:

Webtool 'Ruimte maken voor gezondheid in de stad'

Dit is de startpagina van de RuimteGIDS (Ruimte voor Gezondheid In De Stad) webtool. De tool is bedoeld voor gebruik door medewerkers van gemeenten en GGD's, maar ook voor bewonersvertegenwoordigers en bewoners, onderzoekers, woningcorporaties, landschapsontwerpers en alle andere organisaties: eigenlijk is de tool bedoeld voor alle organisaties en mensen die betrokken zijn bij of beïnvloed worden door de ruimtelijke inrichting van de stad en de gezondheidseffecten daarvan. In de tool richten we ons hoofdzakelijk op de thema's van onze kennisagenda, zoals ontmoeten, bewegen en samenwerken voor een gezonde stad. Een belangrijk onderdeel van deze tool zijn de 'brede lessen': deze algemene lessen gelden voor alle stakeholders en alle onderzochte plektypen in de stad. Daarnaast deelt deze tool specifieke ervaringen, antwoorden en lessen (successen, knelpunten, kansen en risico's) voor specifieke stakeholdergroepen en plekken in de stad. Lees je liever over onze bevindingen in verslagvorm, zonder een selectie te maken van een stakeholder-type en type plek in de stad? Dan kun je ook ons verslag (pdf) lezen. Ten slotte kun je hier meer te weten komen over de methode die we volgden om te komen tot deze webtool en het eindverslag.

 

fas fa-chalkboard-teacher

Brede lessen

Dit onderdeel behandelt 'brede lessen': algemene lessen voor samenwerking voor gezondheid, en gezonde ruimtelijke inrichting, gebaseerd op de rollen van verschillende stakeholders, en verschillende plekken in de stad. Ze gaan over de volgende thema's:

  1. Het meenemen van gezondheid in ruimtelijke plannen en beleid
  2. Bewonersinitiatieven
  3. Sociaal inclusieve ontmoeting

Lees er hier meer over

 

fas fa-people-arrows

De rol van specifieke stakeholders op specifieke plekken

Kies hieronder in welk type stakeholder je het meest geïnteresseerd bent. Je kunt kiezen tussen drie groepen organisaties: 

  1. Gemeentes, gezondheidsprofessionals, woningcorporaties, landschapsontwerpers en bouwbedrijven (de 'systeemwereld').
  2. Bewoners en bewonersvertegenwoordigers (de 'leefwereld').
  3. Organisaties die onderzoek doen en/of lesgeven. Bijvoorbeeld hogescholen en universiteiten ('kennisinstellingen').

Je kunt in het menu dat daarna volgt, kiezen in welk type plek in de stad je het meest geïnteresseerd bent.

fas fa-book-open

De Ruimtegids (pdf)

Download hier De Ruimtegids als eindverslag voor op uw computer (pdf, 6mb, 245pp)

VRAGEN?

Bel ons tijdens kantooruren op:
+31(0)43-3882436
Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:
info@ruimtegids.eu

PARTNERS

logos juli2021 2

Search