Telefoon:

Geprioriteerde leervragen Maastricht West: de Blauwe Loper

 

Hieronder zijn de leervragen van de leergemeenschap in Maastricht West te vinden die het hoogste uit de prioritering zijn gekomen. 

  • Hoe zorg je ervoor dat mensen weer trots worden op en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leef- en woonomgeving?
  • Zorgt een autoluwe zone zoals die van de Blauwe Loper ervoor dat de bewoners er meer gaan wandelen en fietsen, of zitten de wandelaars en fietsers elkaar qua ruimte in de weg (niet wandelvriendelijk door voorbij-snellende fietsers)?
  • Hoe verbind je de buurten in Mariaberg en hoe breng je mensen uit de verschillende buurten met elkaar in contact? Meer specifiek, hoe verbind je Trichterveld met Blauwdorp?
  • Hoe kun je zorgen dat er niet alleen geluisterd wordt naar de wensen van de wijkbewoners bij het realiseren van nieuwe bebouwing en publieke plekken, maar dat meer kwetsbare bewoners er ook daadwerkelijk een beetje op vooruit gaan in de nieuwe situatie? (En in ieder geval niet er op achteruit gaan.)
  • Over welke verschillende speeltuinen/parken verspreiden mensen in Trichterveld en de omliggende wijken zich om te spelen en ontmoeten?
  • Is er verschil in deze verspreiding om te spelen en ontmoeten tussen mensen die al langer in deze wijken wonen en mensen die in nieuwe woningen wonen/er pas net wonen?

VRAGEN?

Bel ons tijdens kantooruren op:
+31(0)43-3882436
Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:
info@ruimtegids.eu

PARTNERS

logos juli2021 2

Search