Telefoon:

Kleuren op de kaart: Blauwe Loper

Het digitaal in kaart brengen van focusgebieden aan de Blauwe Loper.

Met behulp van de mapping software 'MapMe' heeft de leergemeenschap gezonde en ongezonde plekken gemarkeerd in de stad. Dit had drie doelen:

  1. Als belangrijke informatie om binnenkort samen de gebieden te bepalen om de leervragen specifieker en relevanter te kunnen beantwoorden;
  2. Als belangrijke informatie om binnenkort samen de gebieden te bepalen om te gaan monitoren;
  3. Directer voor het RuimteGIDS product: om inzicht te verkrijgen in de typen plekken die verschillende mensen belangrijk vinden.

Uitvoering

Aan deze activiteit hebben verschillende stakeholders deelgenomen. Zo hebben vertegenwoordigers van bewoners, een welzijnsorganisatie en een architect locaties gemarkeerd.


MW Screenshot 2020 12 11 at 11.26.54

Voorbeeld van een gemarkeerde plaats. Hierbij is aangegeven dat het groen aan de linkerkant nu te weinig gebruikt wordt, maar wel een mogelijke ontmoetingsplek is. De straat op de pagina is beschreven als onveilig als auto's de straat inrijden. 

Uitkomsten

Verschillende thema's die gelinkt zijn aan gezondheid werden vaker benoemd. Locaties werden voornamelijk beschreven als:

  1. Verkeersonveilige situatie;
  2. Mogelijke/huidige ontmoetingsplek of gebrek aan een ontmoetingsplek;
  3. Luchtvervuiling;
  4. Mogelijke beweegplek;
  5. Oorzaak van een sociaal onveiligheidsgevoel.

De gemarkeerde locaties zijn meegenomen in het organiseren van de buurtwandeling en het bepalen van de route hiervan. Zie hieronder ook een kaart van de gemarkeerde locaties.

VRAGEN?

Bel ons tijdens kantooruren op:
+31(0)43-3882436
Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:
info@ruimtegids.eu

PARTNERS

logos juli2021 2

Search